Când poți să-ți cumperi bilete de avion ieftine, o nouă funcție lansată de Google 

de: Ana Anițoiu
29 08. 2023

O nouă funcție lansată de Google va putea fi folosită de utilizatori pentru a afla care sunt cele mai bune momente ca să-și cumpere bilete de avion ieftine.

Momentele din an în care se vând cele mai ieftine bilete de avion

După ce a analizat datele referitoare la prețurile biletelor de avion din primele șapte luni ale acestui an, Google a constatat că majoritatea tendințelor din 2022 s-au transpus în 2023, cu două excepții.

Cele mai mici prețuri medii pentru rezervarea zborurilor pentru următorul sezon de Crăciun sunt cu 71 de zile înainte de decolare. În comparație, proiecția de anul trecut a fost că cele mai mici tarife se înregistrează cu doar 22 de zile înainte de plecare.

Prin urmare, conform Google, cel mai bun moment pentru rezervarea unui zbor pentru weekendul de dinaintea Crăciunului 2023 este în primele zile ale lunii noiembrie.

Managerul de produs pentru Google Flights, James Byers, a explicat că această schimbare uriașă de șapte săptămâni este de fapt o corecție de curs. Predicția de anul trecut s-a bazat pe date ce includeau anul 2020, ceea ce, retrospectiv, ”nu a fost cel mai bun indicator”, Astfel, pentru acest an, echipa sa a exclus anul 2020 din setul de date.

Cea mai mare diferență identificată pentru restul anului

Cealaltă diferență considerabilă pe care Google a identificat-o pentru restul anului 2023 față de anul trecut se referă la zborurile către Europa. Recomandarea de a rezerva din timp rămâne valabilă, pentru că tarifele aeriene transatlantice tind să fie cele mai mici cu 72 de zile sau mai mult înainte de plecare.

„Observăm acum că prețurile nu mai tind să scadă în niciun moment înainte de plecare și că, în general, vor crește după aproximativ 10 săptămâni de la decolare.

În mod interesant, această schimbare pare să fie rezultatul încorporării celor mai recente date până la 31 iulie 2023 în setul de informații din acest an.”, a adăugat Byers.

Pentru călătorii care preferă să stea liniștiți și să fie anunțați atunci când scad prețurile biletelor de avion, instrumentul de urmărire a prețurilor de la Google va trimite o alertă prin e-mail atunci când tarifele aeriene scad în mod considerabil.

Utilizatorii pot configura urmărirea pentru date specifice sau pot activa urmărirea „oricăror date” pentru a primi e-mailuri referitoare la ieftiniri în următoarele trei până la șase luni.

Unele rezultate ale căutărilor Google Flight sunt însoțite de o insignă de garanție a prețului, ceea ce înseamnă că Google este atât de sigur că tariful afișat nu va scădea înainte de plecare, încât va rambursa diferența dacă prețul va scădea. Clienții vor primi rambursarea prin GooglePay.